fbpx
  • Gazelle 7 år i træk
  • Elitehåndværker 4.5/5
Erhverv

Sådan foregår rensning af fliser udenfor

Sådan foregår rensning af fliser udenfor

​Alger – den snigende flisedræber

Vil du have renset fliserne udenfor, så du får fjernet alger og flisepest mest effektivt, uden at belaste miljøet med kemikalier og giftstoffer, bør du læse med her. For den rensemetode vi anvender hos Nanostone anvender udelukkende rent vand ved højtryk og et særligt, roterende børstehoved, der effektivt fjerner alger, mos og flisepest effektivt fra dine flisearealer.

Alger, mos og forskellige lavvækster, der også er kendt under navnet flisepest, gør dine fliser grimme og kedelige at se på. Men det værste er nok, at algevæksten forkorter levetiden på din flisebelægning og kan gøre fliserne glatte og fedtede at gå på – især i regnvejr.

​For algerne holder på fugten og så snart algerne har fået fat, spreder algevæksten sig hurtigt til resten af flisearealet. I takt med at væksten bliver kraftigere, bliver fliserne grimme at se på og snart bliver det muligt for lavvækster og mos at slå rod.

Disse kraftigere vækster holder yderligere på fugten, ligesom rodnettet fra alger og andre vækster gør det muligt for regnvand og anden fugt at trænge ned under fliserne. Derved kan gruslaget under fliserne blive ustabilt. Det medfører, at fliserne begynder at vippe eller flisekanterne pludselig stikker op, så du går og falder eller snubler på flisearealet.
Samtidig kan fugten resultere i frostsprængning af fliserne, når først vinteren sætter ind. Så hvis du lader algebevoksningen brede sig, afkorter den nemt mange år af din flisebelægnings levetid.

Gør-det-selv løsninger holder sjældent særlig længe

​Har du selv forsøgt dig med at rense dine fliser for alger og andre vækster, har du sikkert købt et kemikaliebaseret rensemiddel i byggemarkedet, samt måske også lånt en højtryksrenser til at foretage rensningen med. Måske har du også forsøgt dig med algerensere, du kan få til din højtryksrenser.
Resultatet er sikkert det samme hver gang. I løbet af et par måneder begynder du at kunne ane algebelægningen igen. Det starter oftest i det hjørne af flisearealet, der ligger i skygge og breder sig så til resten af arealet.

Effektiv rensning af fliser udenfor uden brug af kemikalier

Vælger du i stedet at hyre os til at rense dine fliser udenfor for alger, flisepest og mosangreb, får du en rensning af fliserne, der slet ikke belaster miljøet. For vi bruger udelukkende rent vand og en særlig roterende børste til rengøringen.

​Børstesystemet fjerner effektivt alle former for alger, flisepest og mosarter fra fliserne. Børstesystemet er meget effektivt og kommer helt ned mellem revnerne i fliserne. Derefter spoler vi flisearealet over med rent vand fra vores højtryksrenser. På den måde får vi også fjernet de algesporer, der ligger tilbage på og mellem fliserne og gjort fliserne helt rene efter behandlingen.

​Forlæng levetiden af fliserensningen ved at imprægnere fliserne

​Vil du forlænge levetiden af rensningen af fliserne udenfor, kan du lade os imprægnere fliserne med en særlig nanoteknologisk imprægnering, der lægger en beskyttende overflade på fliserne. Den sikrer, at fliserne optager mindre fugt og gør det nemmere for vandet at løbe af flisearealet. Derved kan vi give dig et resultat, der kan holde i op til 15 år.