fbpx
 • Gazelle 6 år i træk
 • Elitehåndværker 4.8/5
Erhverv

Når græspleje giver dig en
grøn og oplivende plæne

Kontakt Nanostone for at skabe eller genskabe dine græsstrå

Brug for hjælp?

Udfyld vores formular her

HVAD ER GRÆSPLEJE?

Græspleje handler ikke udelukkende om: at holde græsset nede. Det handler bl.a. også om at få bugt med døde græsstrå og mos. De ubudne gæster tager livet af din græsplæne, fordi rødderne ikke kan få luft. Når du gøder, kalker, eftersår og kultiverer dit græs, får du en flot, frisk og frodig plæne.

Hvis du oplever én eller flere af nedenstående problemer eller ønsker at være på forkant, for at din plæne altid fremstår grønt og pænt, skal du selv tage affære eller hyre Nanostone til at tage vare på din græsplæne.

 • Svamp
 • Larver
 • Hekseringe
 • Ukrudt
 • Mos
 • Ujævnheder
 • Tørke
 • Skygge
before image after image
FørEfter

Basis

fra 990,-
Gennemsnitspris 1.895,-

 • Master gødning ved 1 besøg
 • Organisk sæson gødning ved 2 besøg
 • Bekæmper ukrudt og mos ved hvert besøg
 • Eftersåning af bare pletter ved hvert besøg
 • Individuel klippevejledning efter hvert besøg
 • Vejledninger og gode råd via vores website

Luksus

fra 1.450,-
Gennemsnitspris 2.850,-

 • Master gødning ved 1 besøg
 • Organisk sæsongødning ved 2 besøg
 • Sensommer/ efterårs gødning ved 3 besøg
 • Bekæmper ukrudt og mos ved alle 3 besøg
 • Eftersåning af bare pletter ved alle 3 besøg
 • Individuel klippevejledning efter hvert besøg
 • Vejledninger og gode råd via vores website
Bestil et tilbud

Kom i gang i dag

Få vejens flottest græsplæne

1

Udfyld formular

Udfyld vores formular herover eller kontakt os direkte på telefon.

2

Få og bekræft tilbud

Vi sammensætter et tilbud til dig på baggrund af satellitbilleder af din græsplæne. Herefter får du tilbuddet på mail. Vi kontakter vi dig indenfor 24 timer, for at tage en snak om ukrudt, svampe eller andre problemstillinger på din plæne.

3

Modtag ordrebekræftelse

Efter vores samtale, sender vi dig en ordrebekræftelse med information om hvad der skal laves – og hvornår det skal laves.

4

Få plejet din græsplæne

Indenfor 2-4 uger kommer vi på besøg hos dig. Vi giver din græsplæne den rette pleje, for at den har noget at stå imod med – og bibeholder den grønne farve.

Indhent tilbud

Derfor skal du bruge Nanostone til pleje din plæne

Lad dine græsstrå stige til vejrs

Når vi fjerner mos, krudt m.m. fra din plæne eller sørger for, at PH-værdien er neutral, giver vi din plæne de bedste forudsætninger for at vokse. Resultatet er en grøn og velholdt græsplæne.

Slip dine bekymringer og spørgsmål

Du undgår at tænke på, hvilke produkter du skal bestille, hvornår du skal gøde og hvordan du fjerner mos, fordi vi klarer den del for dig. Vi har arbejdet med forskellige typer af plæner og forskellige problemstillinger. Derfor ved vi, hvad der skal til, når din plæne ser hullet, farveløs og forstyrrende ud.

Du skal kun gøre én ting

Vi står for størstedelen af dine arbejdsopgaver, når det kommer til dit projekt “Græsplæne”. Og det er vores opgave at fremtrylle en pæn og sund have. Du skal bruge din energi og tid på at slå din græsplæne jævnligt - og især i vækstmånederne.

5 professionelle råd til at pleje dit græs

1.Klip dit græs ned til 3-4 cm.
Du skal klippe dit græs 1-2 gange i ugen i forårs, sommer- og efterårsmånederne. Når du klipper dit græs, skal du kun klippe en tredjedel af græsset. Hvis græsset ikke er blevet slået i en rum tid, og har en højde på 10 cm., skal du klippe det ned ad flere omgange.

2. Stop med at klippe græsset i tørkeperioder
Hvis du tager plæneklipperen i brug i denne periode eller ikke har får slukket for din robotplæneklipper, risikerer du, at græsset bliver så medtaget, at det stopper med at vokse og med tiden visner det.

3. Strø gødning på din plæne
Du kan kaste gødning på din plæne fra april til juni og i slutningen af september måned. Sørg for at smide gødningen, når græsset er tørt, så perlerne glider ned på jorden. Hvis perlerne lander på planter eller ovenpå dine græsstrå, har de ikke den store effekt. Time gødningen med, at vejrudsigten siger regn, for at gødningen kan trække helt ned i jorden – og skabe underværker for dine græsrødder.

4. Kalk din plæne i foråret
Når der er vækstsæson, skal du sørge for at kalke din plæne. Din plæne trænger til kalk, når jorden er sur. En sur jord tillokker mos og modarbejder dine græsstrå fra at skyde i vejret. Derfor er det vigtigt at du får genoprettet PH-værdien med kalk.

5. Fjern mos fra plænen
Det gør du ved at ridse græssets filtlag op med en rive eller en vertikalskærer, også kaldet en
“plænelufter”. Jorden bliver løftet – og dine græsrødder får ilt og næring, for at de kan spire under de bedste forhold.

 

flot plæne

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor skal jeg kalke min græsplæne?

Når jorden i din plæne er neutral med en PH-værdi på 6-7, får dine græsstrå den rette grobund. Mos derimod trives godt i sur jord, som har en lavere PH-værdi på 5,5 eller mindre. Med kalk kan du opretholde den optimale PH-værdi for din plæne.

Hvorfor skal jeg gøde min græsplæne?

Hvis du går efter at få en plæne, der er flot og friskt som en golfbane, er gødning dit svar. Med gødning giver du din græsplæne bedre vækstbetingelser. Når dit græs fremstår sundt og ernæret, bliver det sværere for ukrudt og mos at komme til.

Hvordan bekæmper jeg ukrudt og mos på min græsplæne?

Det gør du med en rive eller en vertikalskærer, som fjerner mos og ukrudt – og sørger for at dine rødder kan trække vejret. Dine græsrødder liver op, fordi der er lettere adgang til luft, vand og sol.

Hvad gør jeg ved en ujævn og hullede græsplæne?

For at reparere en trist græsplæne, skal du bruge topdressing, som både gøder og jævner din græsplæne. Topdressing skal som minimum indeholde bakkesand, muld, kompost og gødning.

Hvad gør jeg, når min græsplæne ikke får nok vand?

Du stopper med at klippe plænen for en stund. Hvis du vil forsøde din plæne med vand under tørkeperioden, skal du gøre det korrekt – og med den rette mængde. Du
skal bruge 20-30 liter pr. m2. Det svarer til, at der er faldet 20-30 mm regn.

Hvor ofte skal jeg klippe min græsplæne?

1-2 gange i ugen vækstsæsonen. Eftersom du har andet at lave end at klippe dit græs, kan du overveje at få en robotplæneklipper til at tage over for dig.

Hvorfor bør jeg bruge en robotplæneklipper fremfor en plæneklipper?

Fordi en robotplæneklipper sørger for at de grønne farver på dine græsstrå bevares og at græsstråene vokser tæt op ad hinanden.

Hvor langt skal mit græs være?

3-4 cm. I tørkeperioder er det hensigtsmæssigt at lade græsset stå selvom det har en længde på 6-7 cm, for at de lange strå kan skygge for solen.

Hvornår klipper man sit græs sidste gang inden vinteren kommer?

I slutningen af oktober måned.