Fliserens

Fliserens – gør dine triste
fliser glade igen

Brug for professionel rådgivning?

– Bliv ringet op

Brug for professionel rådgivning?

– Bliv ringet op

Hør Claus fortælle om fliserens fra Nanostone

Haven tager sig bare flottest ud, når fliserne ser ud som nye. Men som årene går, så bliver fliserne udsat for skiftende årstider og hvad dette indebærer af påvirkninger fra sol, vind og vejr. For i Danmark udsættes vores fliser nemlig i høj grad for naturens kræfter, med vores skiftende årstider. Dette kan være hårdt for fliserne og det er derfor ikke en selvfølge, at ens fliser fremstår flotte år efter år.

Hyppigste grunde til grimme fliser 

Ofte lægger man ikke mærke til de små ændringer i flisernes belægning, som forårsages af skidt og snavs, som løbende lægger sig på ens fliser. På et tidspunkt bliver problemet dog ofte så tydeligt, at man ikke længere kan ignorere det. Et af de spørgsmål vi ofte hører fra mange af vores kunder er, om man kan gøre noget ved problemet og hvorvidt fliserne overhovedet kan komme til at se pæne ud igen?

De hyppigste årsager til grimme fliser skyldes alger, ukrudt og flisepest, som generelt er årsag til mange triste haver rundt om i Danmark. Læse mere omkring de mest hyppige grunde til grimme fliser her.

 • Brug for hjælp eller rådgivning

  - Bliv ringet op

Hvordan forløber en fliserens

Igennem mere end 10 år har vi forfindet og forbedret vores fliserens, så vi i dag kan tilbyde alle vores kunder et effektivt og langtidsholdbart resultat.

Vores fliserens foregår i seks trin, som alle spiller en vigtig rolle for at få det optimale resultat. Vi har beskrevet de enkelte trin nedenfor, hvor du også kan lære lidt mere omkring de ting, som du skal være opmærksom på, når du bestiller en fliserens.

TRIN 1 – GRATIS PRØVERENS OG OPMÅLING

Når vi møder dig på adressen, starter vi altid med at gennemgå flisearealet – her vil vores erfarne fliserenser foretage en opmåling af jeres fliseareal og ligeledes foretage en vurdering af flisernes tilstand, som kan have indflydelse på, hvordan vi griber fliserensen an.

Hvis du ønsker, at vi skal foretage en prøverens, på et stykke af dine fliser, så kan vi sagtens gøre det – endda ganske gratis. Vores prøverens giver dig med andre ord, mulighed for med egne øjne at se hvor effektiv en fliserens vil være på netop dine fliser.

Efter prøverensen og opmålingen præsenterer vi dig for en fast pris på opgaven. Herefter er det op til dig, om vi skal fortsætte fliserensningen eller finde en fremtidig dato. Læs mere eller bestil en prøverens

TRIN 2 – RENSNINGEN AF FLISERNE

Når vi er blevet enige om, hvilke rens der skal foretages, påbegynde vi selve rensningen af fliserne. Ved dette trin, vil vi med vores fliserenser både kunne fjerne mos, flisepest og alger, som betyder at dine fliser allerede her vil fremstå rene og pæne igen. Du vil derfor hurtigt kunne se effekten af arbejdet.

Det er vigtigt at understrege, at vi IKKE afrenser med brug af højtryksrensning, idet denne ofte vil ødelægge flisernes belægning, da trykket bliver for kraftfuldt. Med vores specialudviklede udstyr, udsættes fliserne ikke for samme belastning, idet vi renser med en større vandmængde, der vasker fliserne i stedet for at spule dem. Dette giver en yderst effektiv men samtidig meget skånsom afrensning, som passe til alle slags flisetyper.

TRIN 3 – PÅFØRING AF ALGEBEHANDLING

Efter rensningen af fliserne, påføres en forebyggende algebehandling af fliser, som sikre at evt. efterladenskaber og spore, der skulle sidde tilbage i fuger og/eller i porerne, bliver nedbrudt. Dermed kommer vi helt i bund med dit fliseareal, hvilket forebygger og forlænger resultatet af fliserensen.

Når vi har påført vores algebehandling, skal fliserne have lov til at tørre op. Vi kører derfor videre på ruten og vender tilbage ca. 7 arbejdsdage efter, for at færdiggøre de sidste trin i fliserensningen.

TRIN 4 – FORSEGLING MED IMPRÆGNERING

Alt afhængig af vejret, kommer vi igen for at udføre den beskyttende nanobehandling. Her vil vi foretage en imprægnering, af hele det afrensede fliseareal. Når vi har fået imprægneret dine fliser med vores nanobaserede imprægnering, så vil dine fliser få en beskyttende overflade, der gør fliserne modstandsdygtige overfor vand og snavs. Her er det især vandet, som vi ønsker at fjerne, da dette giver næring til vækster såsom alger, ukrudt og flisepest.

Til selve imprægneringen har vi igennem en årrække løbende testet, en lang række af imprægneringer. Her har vi opnået utrolig gode og langtidsholdbare resultater med produktet Mariseal 800, som bliver produceret af de anerkendte Maris Polymers.

Det er vigtigt at forstå, at imprægneringen ikke er et aktivt virkende stof, som efter påføring bekæmper alger og flisepest. Imprægneringen skal i højere grad ses, som et beskyttende skjold, som beskytter flisernes overflade mod angreb og fjerner de vækstbetingelser, der er grobund for diverse vækster.

Fordi vi fjerner tilgang til næring, i form af vand fra fliserne, forringer vi kraftigt vækstbetingelserne for algerne, ukrudt og flisepest. Imprægneringen gør derfor, at vedligeholdelse af flisearealet klares langt nemmere, hvor man f.eks. kan benytte vores årlige service og få 15 års garanti mod flisepest – hvilket er både billigt og effektivt. Bliv endnu klogere på vores imprægnering her

TRIN 5 – PÅFEJNING AF FUGESAND

Efter rensen, vil en smule af flisefugen være skyldte væk, hvilket betyder, at det altid er en god ide, at få lagt noget frisk fugesand på fliserne. Sandet tjener det formål at stabilisere fliserne, så de ikke bliver løse, men formindsker også risikoen for mos og ukrudt. Hos Nanostone benytter vi os af Danfugesand, som både har en ukrudtshæmmende egenskab, hvor sandet størkner en smule i fugen, hvilket gør det sværere for fremtidigt ukrudtet at slå rod.

Det står dig frit for selv at stå for sandet, du skal dog være opmærksom på, at det typisk kan være et hårdere stykke arbejde. Derfor vil du selvfølgelig også kunne tilvælge denne service hos os. Vi sparer dig for besværet med indkøb, levering og fejning af sandet.

OBS: Fejning af sand er ikke som standard inkluderet i vores tilbud. Ønsker du fejning af sand, så gør venligst opmærksom på dette, når du beder om et tilbud. 

TRIN 6 – OPRYDNING OG KVALITETSTJEK

Efter udført fliserens, laver vi altid et gennemførligt kvalitetstjek af vores arbejde. Det betyder, at vi selvfølgelig sørger for at din terrasse, have, facade og/eller vinduer fremstår pæne og afvasket. Vi søger derfor altid for at få vasket det skidt og møg væk, som evt. måtte opstå som følge af fliserensningen.

Vi foretager også løbende kvalitetstjek for hvert trin i fliserensningen, det betyder, at vi ikke går videre i processen, før vi kan godkende og stå inde for det forudgående trin. Vi sætter høje standarder for vores arbejde, og derfor efterlader vi kun en fliseopgave når begge parter er glade og tilfredse.

TILVALG – FÅ EN ÅRLIG SERVICEAFTALE PÅ ALGEBEHANDLING OG FÅ 15 ÅRS GARANTI

For de af vores kunder, som har fået udført en fliserens, algebehandling og efterfølgende imprægnering af fliserne, anbefaler vi at man tilmelder sig en årlig serviceaftale.

Selvom vi har renset, algebehandlet og imprægneret fliserne, vil der altid være en risiko for ny angreb, når vejrforholdene er særligt kunstige. Her er det særligt i de våde forårs- og efterårsmåneder, hvor vandet har svært ved at komme væk fra fliserne, til trods for imprægneringen. I disse perioder, kan der forekomme nye vækster, som lægge sig i det overskydende vand oven på imprægneringen. For at komme dette til livs og sikre et vedholdende resultat år efter år anbefaler vi en årlig algebehandling, der nedbryder evt. vækster, der måtte begynde at spire frem. Når du tilmelder dig en årlig serviceaftale får du ligeledes 15 års garanti mod flisepest.

Nanostone har over 1.800 tilmeldte servicekunder, og derfor kan vi tilbyde vores serviceaftale på algebehandling til en meget konkurrencedygtig pris.

Læs mere om vores årlige serviceaftale her.

Miljø godkendt

Landsdækkende service

15 års garanti

Over 10 år i branchen

Det skal du være opmærksom på, når du bestiller en fliserens

Igennem de sidste 10 år, er der kommet et væld af virksomheder, der tilbyder rensning af fliser, hvilket kun har gjort det svære, at vælge den rigtige leverandør til opgaven. Vi har derfor lavet en lille guide, som du kan bruge, hvis du er på udgik efter en til at rense dine fliser.

1. Hvordan renses fliserne?

Det er rigtig vigtigt, at der benyttes professionel udstyr, når der foretages en fliserens. Derfor er det en rigtig god ide, at du spørger indtil, hvilket slags udstyr der bliver benyttet og under hvilket tryg disse maskiner renser med. Mange mindre virksomheder renser med alt for højt tryg, hvilket beskadiger flisens belægning og gør den endnu mere modtagelige overfor diverse vækster.

3. Hvilke produkter bliver benyttet?

Prisen for en fliserens afhænger i høj grad af, hvilket produkter der bliver benyttet i rensen. Det er derfor vigtigt, at du spørger lidt ind til de forskellige produkter, så du er sikker på, at du får hvad du betaler for. Det er ligeledes vigtigt, at du spørger indtil, hvor stor en mængde produkt, der medfølger til din rens, da blandings forholdet kan varier meget fra leverandør til leverandør.

5. Hvilke garanti følger med?

Når du får udført en rens, er det rigtig vigtigt, at du spørger indtil, hvilke garantier der medfølgere. De fleste større firmaer tilbyder garanti fra mellem 10-15 år, hvilket typisk er afhængig af, at du er tilmeldt en eller anden form for service sideløbende.

7. Bliver der benyttet miljøvenlige produkter?

Inden du bestiller din rens, er det en rigtig god ide, at spørger indtil rensens miljøvenlighed. Dette gælder både for din egen skyld, men også for alle os andres skyld. Din leverandør skal kunne fremvise, at de produkter der bliver benyttet alle er miljøgodkendte og tilladt til rensning af fliser.

9. Hvad siger de tidligere kunder?

Lige meget hvad man påtænker at købe, så er det altid en god ide, at undersøge hvilke oplevelser tidligere kunder har haft. Indenfor fliserens er der typisk to steder, som du med fordel kan undersøge. Den ene anmeldelse-side er trustpilote, som de fleste dansker har stiftet bekendtskab med. Den anden side er anmeld-haandværker, der udelukkende er til anmeldelser af håndværker virksomheder.

2. Hvad er inkluderet i rensen?

Fliserens kommer i rigtig mange afskygninger, hvilket godt kan gøre tingene en smule uoverskueligt. Du skal derfor være meget opmærksom på, at du får beskrevet diverse processer og behandlinger, så du er sikker på, hvad der medfølger i din behandling. Spørg meget gerne ind til de forskellige processer, så du får en bedre forståelse for, hvad du får for pengene.

4. Hvordan bliver rensen foretaget?

Inden du laver en aftale, er det en rigtig god ide, at høre lidt ind til processen og hvordan den bliver foretaget. Hvor mange dage tager rensen? Har vejret nogen indflydelse? Hvordan med oprydning? Dato og tidspunkt for rensen? etc.

 

6. Hvordan bliver prisen beregnet? 

Der er flere forskellige måder, hvorpå firmaer beregner prisen på din fliserens. Du skal derfor være opmærksom på, at du er helt indforstået med metoden, så du er sikker på, at der ikke kommer nogen ubehagelige overraskelser.

8. Er det en solid virksomheden?

Fliserens branchen er desværre præget af en helt række af små / nystartede virksomheder, der forsøget at etablere sig ved at have rigtig lave priser, mens garantierne er rigtige høje. Hver derfor opmærksom på, hvilke selskabform virksomheden er under og om selskabet realistisk set, kan leve op til garantierne der bliver udstedt.

 

 • Brug for hjælp eller rådgivning

  - Bliv ringet op

Gratis prøverens og opmåling

Er du ikke helt sikker på, om en fliserens er den rigtig løsning for dig, så kunne det være en god ide, at booke et besøg af en fliserenser. Her vil du få mulighed for, at få udført en rense-prøve, så du med egne øjne kan se, hvilket forskel rensen vil have på dine fliser. Renseren vil ligeledes foretaget en opmåling af dit areal, så du kan få en fast pris på udførsel af opgaven.

Derudover har du mulighed for, at få svare på alle de spørgsmål, som du måtte ligge inde med, så du med god ro i maven, kan gå videre med en evt. rens

Du kan læse mere omkring fliserens-besøg, hvor du også har mulighed for at booke et besøg af en vores kompetente flise-renser.

Hvad koster en fliserens?

Vores priser udregnes skræddersyet til hver enkel kunde, men vi forstår udmærket godt at prisen kan have stor betydning, når det kommer til det at få foretaget en fliserens. Derfor er et af de spørgsmål vi typisk får over telefonen, også i forhold til hvad prisen bliver og om vi ikke bare kan komme med en standardpris. Men noget af det vi vægter særligt højt, det er det faktum at vi af erfaring ved, at ingen kunder eller opgaver er ens. Derfor bestræber vi os hver eneste dag, på at levere skræddersyede løsninger og tilbud, til lige netop nye såvel gamle kunders ønsker og behov.

For det er netop jeres ønsker og behov samt opgavens omfang, som er afgørende for den konkurrencedygtige pris vi stræber efter at tilbyde. For med tilpassede løsninger, så undgår du som kunde nemlig hverken at betale for lidt eller for meget – og det er mest fair for alle.

Prisen for udførelse af fliserens afhænger bl.a. af flere forskellige faktorer som:

 • hvor stort et antal kvm fliser som ønskes renset
 • hvor regulært fliserne ligger
 • hvor let kan vandet kan komme væk
 • hvilken belægning der er lagt
 • tilgængeligheden til vand på adressen (f.eks. udendørs vandhane)

Ydermere vil dit valg af alle eller kun nogle af ydelserne (fliserens, algebehandling, imprægnering og fugesand) også have indvirkning på prisen. Kort sagt betyder det, at jo flere ydelser du ønsker, jo større bliver omfanget af opgaven og dermed også prisen for udførelsen. Pris og kvalitet hænger ofte også sammen. Det er derfor ikke uden grund, at vi anbefaler vores kunder af få foretaget fliserensning, algebehandling og imprægnering samt påføring af fugesand. Det skyldes ganske enkelt, at disse ydelser sammenlagt giver det bedste og mest langtidsholdbare resultat, hvilket i sidste ende sparer dig for en masse penge og besvær.Du kan læse mere omkring fliserens priser her

Overvejer du en gør-det-selv fliserens?

Nogle danskere vælger at rense deres fliser selv, hvilket man også sagtens kan gøre. Mange er desværre bare ikke opmærksomme på, at de typisk kan gør mere skade end gavn. Den typiske fejl, som folk laver, er at benytte deres højtryksrenser, når de renser fliserne. Problemet med højtryksrenseren er, at folk spuler fliserne rene i stedet for at vaske dem rene. Trykket fra en højtryksrenser, vil i mange tilfælde beskade flisens belægning, så den står åben og forsvarsløs overfor angreb fra f.eks. alger og flisepest.

Derfor vil en ”gør-det-selv” løsning typisk være en kortsigtet løsning, som efterfølgende kan resultere i en endnu større problem de efterfølgende år.

Vi har samlet en en række gode råd til gør-det-selv personen på siden her.