Tagrensning

Tagrensning

Brug for professionel rådgivning?

– Bliv ringet op

Brug for professionel rådgivning?

– Bliv ringet op

Tagrensning – Giver taget nyt liv

Det at have et kedeligt tag og se på det dagligt, hvad enten det er på din privatbolig eller erhvervsejendom, er der ikke meget glæde ved. Derfor har vi her hos Nanostone, igennem de seneste 10 år udført en utrolig lang række af tagrensninger for igen at få liv i de gamle triste tage. Disse tagrensninger har resulteret i et hav at tilfredse bolig- og virksomhedsejere rundt om i hele Danmark, som igen kan nyde synet af et flot og indbydende tag med øget levetid og præsentabelhed.

Vi er med andre ord nogle af de førende specialister i branchen, og vi har gjort os positivt bemærket med vores effektive, miljørigtige og skånsomme tagbehandling – som aktivt går ind og fjerner skidt, mos og alger med det resultat, at dit tag igen fremstår med nyt liv.

FORDELENE VED EN TAGRENS
Vi ved af erfaring at der kan være op til flere fordele ved at få foretaget en tagrensning, og nedenfor har vi derfor listet nogle af de mest relevante fordele som du vil kunne opleve efter vores behandling af dit tag.

  • Få et flot og imødekommende tag
  • Forlæng tagets levetiden
  • Undgå tidskrævende og dyr vedligeholdelse
  • Forøg huset værdi med op til 50.000 kr.
  • En tagrens er billigere end en udskiftning af taget

Derfor er en tagrensning en rigtig god idé

Vi har en tendens til løbende at pleje og passe en lang række af forskellige ting og sager. Her kunne din bil være et godt eksempel idet den ofte vil blive vasket, plejet og serviceret for at fremstå og kører optimalt. Men hvorfor tænker vi ikke på samme måde om vores tag, som jo netop passer på mange af de ting som vi har allermest kært – nemlig vores familie og andre værdigenstande.

Vi oplever ofte, at folk godt kan glemme at taget om noget, er udsat for naturens elementer. Den hyppigste årsag til, at folk vælger at få en tagrensning skyldes dog typisk tagets udseende, som med årene er blevet grimt og trist, men det er de færreste som gør sig de store tanker om taget generelle sundhed og eventuelle konsekvenser heraf.

MOS OG ALGER ØDELÆGGER DIT TAG
Mos og alger har den egenskab at de kan fungere som en slags svamp, som suger fugt til sig når det enten regner eller blot er fugtigt i vejret. Det er faktisk netop fugten som giver mosset og algerne de optimale vækstbetingelser og hurtigt kan sprede sig udover taget. Ikke nok med at taget bliver grimt at se på, så går mosset og algerne også ind og svækker taget, idet deres rødder går ned og skaber små huller i belægningen. Disse små huller kan hvis man er uheldig, derfor risikere at frostsprænge og forårsage utætheder i taget, og alt efter hvor omfattende skaderne på taget er, så vil taget potentielt risikere at skulle udskiftes grundet manglende vedligeholdelse.

Tagrensning forlænger tagets levetid og husets værdi

En tagrens kan være et super fornuftigt valg på både den korte og lange bane, idet at en tagrens går ind og får dit tag til både at se flottere, sundere og mere imødekommende ud.  Og ikke nok med at et rengjort tag også er en fornøjelse at se på, så vil det også have en meget stor betydning for tagets generelle levetid, som faktisk kan blive forlænget med helt op til 20 år, forudsat at du efterfølgende formår at holde taget nogenlunde rent for bl.a. mos, alger og lav.

Går du med tanker om at sælge dit hus inden for den nærmeste årrække, så vil en tagrensning også kunne være en god forretning. Det skyldes, at vi har forhørt os hos en række ejendomsmæglere som flerstemmigt siger, at et flot og indbydende tag kan have en afgørende effekt på om en mulig køber vælger at slå til eller springe fra et huskøb.

Sådan forløber en tagrensning

Når vi går op og skal rense dit tag, så er der en række nøje trin som sikre at vi på bedste, mest effektive såvel skånsomme vis kan fjerne bl.a. mos, alger og lav. Nedenfor vil vi derfor kort gennemgå og beskrive de forskellige trin i tagrensningsprocessen, så du på let og overskuelig vis kan få indblik i hvordan en tagrensning fungerer.

TRIN 1 – INSPICERING AF TAGET
Som det første, så vil vi altid starte med at inspicere jeres tag. Her vil vores tagrenser foretage en grundig vurdering af jeres tags generelle tilstand samt hvilke vækster der findes og i hvor stort omfang de findes på taget.

TRIN 2 – VALG AF TAGRENSNING
Efter første trin da vil vores tagrenser rådgive jer omkring de forskellige muligheder inden for tagrensning og I vil derefter i fællesskab vælge den mest optimale løsning i forhold til jeres problem/opgave.
Vi tilbyder altid at du som enten nuværende eller ny kunde, vil kunne få et ganske gratis og uforpligtende tilbud på udførelsen af vores arbejde, inden dette påbegyndes.

TRIN 3 – BEHANDLING AF MOS OG ALGER
Når vi påbegynder rensningen af dit tag, så vil selve behandlingen altid starte med at vi foretager en forebyggende algebehandling, hvor alger, mos og alt det andet skidt og snavs på taget bliver blødgjort af vores specialudviklede produkter fra Polyma.

TRIN 4 – SKUMBEHANDLING
​Efter tagrensningen, da vil tagets pore stå åbne og ubeskyttede som før. Derfor anbefaler vi ofte en forebyggende skumbehandling, som både forebygger mod nye angreb samt dybt groende lav i taget.

TRIN 5 – HEDEVANDSRENS
Det næste trin i tagrensningsprocessen, det er at rense selve taget ved at skylle mos, alger og skidt af taget med en såkaldt hedevandsrenser, hvor tryk og temperatur bliver tilpasset af vores erfarne tagrenser, for at rense mest effektivt men samtidig også mest skånsomt med udgangspunkt i tagets tilstand og mængden af vækster.

TRIN 6 – MEMBRAN ELLER IMPRÆGNERING
Viser det sig at dit tag er meget udsat, så vil vi ofte anbefale dig at få påført imprægnering af taget eller endda en beskyttende membran. Dette øger tagets vandafvisning og forøger også tagets holdbarhed i mange år fremadrettet.

Den supplerende algebehandling af taget desinficerer, så du får et resultat som holder længere. Algebehandlingen bliver påført som et skum, så vi sikrer at produktet får tid til at sive ind i alger og mos oppe på tagryggen, for efterfølgende at sive ned langs taget, så det sikres at hele taget får behandling.

Efter en algebehandling og tagrens fra Nanostone, så står dit tag meget flottere og faktisk kommer taget både til at se ud som nyt og samtidig være meget sundere.

Vores tagrens tager udgangspunkt i dit tag

Hos Nanostone er det tilstanden på dit tag i relation til vores mange års erfaring, som er udslagsgivende for vores anbefaling og dermed hvilken af vores forskellige muligheder inden for rensning af dit tag, som vil være mulige samt give det bedste resultat.

I forhold til hvilken type af tagrens som passer til netop dit tag, så afhænger det bl.a. af hvilken type tag man har, hvor gammelt taget er, om der er nogle utætheder samt i hvor stor grad taget er ramt af alger og mos med mere.

Vi kommer derfor gerne forbi og giver et overslag på pris samt hvor omfangsrigt rensningen af dit tag vil være – så du får den optimale løsning for dig og dit tag.

DEN ØKONOMISKE TAGRENSNING
For dig som ønsker en billigere økonomisk løsning, som bliver udført relativt hurtigt men hvor resultatet vil tage nogle måneder før det ses, så er denne behandling ideel for dig.

For med denne behandling, der sprøjtes der et skum ud over hele taget, som efter få minutter vil trænge ned i algerne og andre vækster på taget. Her vil behandlingen langsomt begynde at virke, med det resultat at algerne begynder at blive nedbrudt og efterfølgende vil blive skyllet af taget efterhånden som vind og regnen får skyllet dem af. Det er altså et aktivt algebehandlingsmiddel som skal virke i en længere periode før man ser resultatet, typisk 5-8 måneder – hvorefter vind og vejr langsomt fjerner resterne og det til sidst kun er det algefrie tag som står tilbage.

Med denne form for behandling, da anbefaler vi at man typisk får denne algebehandling gentaget 1 gang om året for det mest optimale resultat, og for at holde fremtidige alger på afstand, så taget står flot og sundt fremadrettet. Denne behandling skal derfor ikke ses som en engangsløsning, men som en kontinuerlig proces, idet at ingen kan garantere mod at alger og andet skidt og snavs som findes overalt i luften, kan komme igen.

Bemærk, idet dette som udgangspunkt er en behandling mod alger, så vil en del mos også forsvinde, da behandlingen vil løsne op for rødderne i taget. Man skal dog være opmærksom på, at hvis man har meget mos, så vil det i nogle tilfælde være nødvendigt at feje mosset af taget, året efter 1. behandling.


DEN DYBDEGÅENDE TAGRENS
Har du et tag som er ekstra hårdt ramt af alger, mos eller andet og ønsker du, at taget hurtigst muligt skal blive pænt igen, så anbefaler vi vores dybdegående tagrens. Denne tagrens vil nemlig kunne forvandle dit algebefængte og triste tag til igen at se ud som var det nyt – idet vi manuelt behandler og fjerner alle tagets vækster.

Vi ønsker altid at se og vurdere dit tag inden vi kan give dig en pris på din rensning. Det skyldes at der kan være mange faktorer som påvirker prisen, og derfor er det mest fair både for dig og for os, at det er en pris som afspejler den faktiske opgave, for at sikre dig den bedst mulige pris.

Vores dybdegående tagrens kan bruges på følgende tagtyper: bølgeeternittage, skiffertage, tagpap m.fl., dog med undtagelse af røde ler tegltage. Vi vil også gerne gøre opmærksom på at facader, vinduer og tagrender alle afdækkes grundigt fra start til slut – for at mindske eventuelt svineri fra renseprocessen mest muligt.

ÅRLIG SERVICE AF DIT TAG
Ligesom dit årlige bileftersyn, er det også en god ide at lave et årligt eftersyn af taget. Vi kommer ud og undersøger tagets tilstand og afslutter besøget med en algebehandling af hele taget. Her fjerner vi vækstbetingelserne for fremtidige vækster, så taget forsat står rent og pænt. Er du interesseret i en årlig service, skal du blot ringe til os eller udfylde formularen, så kontakter vi dig inden for 48 timer.

KOMBINER DIN TAGRENS MED ET LAG TAGGUMMI
Vi giver også mulighed for at du efter tagrensningen og algebehandlingen kan få påført et lag taggummi, som også er kendt som en tagmembran. Tagmembranen er et materiale, som kan dække alle former for utætheder i et tag. Hvis dit tag har nogle småskavanker eller måske endda nogle mindre huller som højst sandsynligt kræver en tagreparation, så bør du enten læse mere her på nanostone eller tage uforpligtende kontakt til en af vores konsulenter, for at høre hvad vi kan tilbyde.

​Miljøgodkendt udstyr til tagrensning

Her hos Nanostone, der anvender vi miljøgodkendt udstyr til vores rensning af tage. Vores udstyr består af et lukket højtryksrensesystem samt godkendte produkter til bearbejdning af alger og lav. Vores lukkede højtryksrensesystem sikrer at al snavs og skidt bliver opsamlet og sundhedsfarlige stoffer som Asbest bliver naturligvis også filtreret fra.

Alle de tagrensningsprodukter som bruges i Nanostone er miljøgodkendte produkter fra Polyma ApS. Det er også vigtigt at gøre opmærksom på at fordelene ved at få renset sit tag fremfor at få det skiftet ud, det er at det er langt mere økonomisk og en mindre tidskrævende løsning.

Rensning af solceller

Lige som med taget, så kan der med tiden også sætte sig skidt, snavs og alger på dine solceller. Derfor anbefaler vi at man får foretaget en algebehandling af ens solceller for at de år efter år bidrager med maksimal ydeevne. Vi har stor erfaring med at rense solceller, og ofte foretager vi en sådan i forbindelse med en tagrensning.

Læs mere om vores rensning af solceller og hvordan vi kan hjælpe dig med at få dine solceller rene og tilbage på 100 procent igen.

"God kommunikation med firmaet. Alle aftaler blev overholdt fra start til slut. Har selvfølgelig tilmeldt os vedligeholdelsesordningen så fliserne kan blive ved med at se pæne ud."