fbpx
  • Gazelle 7 år i træk
  • Elitehåndværker 4.5/5
Erhverv

Nyheder

4 apr
Peter Brendstrup

Græs såning – Vores årshjul for pleje af din græsplæne

Her er vores guide til årshjulet for, hvornår du skal så græs.

Læs mere
4 apr
Peter Brendstrup

Hvornår slår man græs? – Indledning af græsslåning sæson

Det ideelle tidspunkt for at begynde at slå græs er i det tidlige forår, normalt omkring begyndelsen af april, når de daglige temperaturer stiger støt. Denne periode markerer starten på aktiv græsvækst, hvilket kræver regelmæssig græsslåning for at opretholde en blomstrende og visuelt tiltalende græsplæne. 

Læs mere
4 apr
Peter Brendstrup

Ujævn græsplæne – Årsager og medvirkende faktorer

Vedligeholdelse af en perfekt grøn og plan græsplæne er et mål mange husejere stræber efter, da det ikke kun forbedrer din ejendoms æstetiske tiltrækningskraft, men også giver et sikkert og behageligt uderum. Et almindeligt problem, der kan opstå i en have, er en ujævn græsplæne.

Læs mere
4 apr
Peter Brendstrup

Græs sorter i Danmark

Senegræs (Elytrigia repens), Rødsvingel græs (Festuca rubra), engrapgræs (Poa pratensis) og almindelig rajgræs (Lolium perenne) er navne på græsarter, der er de mest foretrukne valg i Danmark til græsplæner. Lad os se nærmere på disse græsarter.

Læs mere
4 apr
Peter Brendstrup

Heksering i græsplænen

Hekseringe er den mest almindelige betegnelse for pletter i græsset og er forårsaget af svampeangreb. Der er dog en lang række svampe som kan gøre skade på dit græs, og det er ikke helt lige meget, hvordan du behandler dem. Her har du en oversigt over de mest almindelige.

Læs mere
4 apr
Mathias Hansen

Sæt kursen mod en grønnere fremtid på vores næste temadag den 25. maj

Du er hermed inviteret til årets anden temadag med Nanostone Gruppen. Vi havde en herlig dag sidste gang, og hvis du gik glip af det, så har du altså mulighed for at deltage helt gratis, når vi gentager succesen...

Læs mere
4 apr
Peter Brendstrup

Svampe i græsplænen

Svampe er en type organisme, der trives i fugtige, skyggefulde omgivelser. De opstår typisk i sensommeren eller det tidlige efterår. Dårlig dræning er blandt de mest almindelige årsager til svampe i græsplænen, sammen med overdreven fugt fra regn eller vanding. Alt sammen kan føre til store plette på hele plænen. Høj luftfugtighed og dårlig luftcirkulation kan også bidrage til væksten.

Læs mere
4 apr
Peter Brendstrup

Topdressing græsplæne

Topdressing er et gødningsprodukt, som bruges til at gøde og vedligeholde græsplænen. Du kommer ikke sovende til en smuk, dybgrøn og jævn græsplæne, men med lidt hjælp fra topdressing kommer du rigtig langt.

Læs mere
4 apr
Peter Brendstrup

Skadedyr i din græsplæne

Insektskader er typisk det største problem, når det kommer til håndtering af græsplæner. Hvis du har skadedyr i græsplænen, er det højest sandsynligt et tegn på, at plænen er ude af balance. En sund græsplæne er nemlig i stand til at håndtere skadedyr og vil hurtigt reparere sig selv. Insekter, der fodrer og beskadiger plæner, lever normalt på svage eller stressede plæner.

Læs mere
4 apr
Peter Brendstrup

Ukrudt i græsplænen

Er du træt af, at ukrudtet vokser frem på græsplænen? Og gider du ikke at bruge timevis på at fjerne ukrudt med håndkræft, som hurtigt igen pibler frem? Så læs med her og find ud af, hvordan du forebygger ukrudt, samt fjerner det, når skaden er sket.

Læs mere
4 apr
Peter Brendstrup

Kløver i græsplænen

Sådan fjerner du kløver i græsplænen. Kløver findes på græsplæner og i haver. Det er en flerårig plante, der af nogen betragtes som ukrudt. Kløver spredes ved at hjælp af frø som hurtigt kan overtage større arealer. Det kan være en vanskelig plante at fjerne, men der er flere metoder der kan anvendes.

Læs mere
4 apr
Peter Brendstrup

Gødning af græsplæne

Gødning er midler der bruges til at optimere planters vækst. Når man gøder, tilfører man planterne næringsstoffer, som planterne skal bruge til at leve og vokse af. Normalt inddeler man gødning i to overordnede kategorier: Naturgødning (organisk) Kunstgødning (NPK).

Læs mere