Har du nogensinde følt forskellen i luftkvaliteten, når du træder ind i toget i et forurenet byområde og træder ud igen 1 time senere i et meget mindre belastet landområde? Luften føles og er renere i landdistrikterne, hvilket primært skyldes trafikforurening (inklusive NOx).

Nanostone har indgået et eksklusivt samarbejde med Photocat, som har udviklet en helt unik tilføjelse til imprægnering, som ikke kun beskytter og holder flisen pæn i mange år frem, men også reducerer NOx udledning.

Imprægneringen kan sprøjtes på flere overflader såsom tegl, bitumentag, facader etc. Med hjælp fra solen ødelægger imprægneringen de farlige luftforurenende stoffer og organiske stoffer som NOx, VOC og andre organiske stoffer.Alene i Danmark dør 4.000 mennesker for tidligt hvert år på grund af luftforurening, hvor transportsektoren står for 40 % af.

Imprægneringen er allerede i København lufthavn og mange andre kendte steder, men senest er effekten blevet demonstreret på Nørrebro Parkskole i København. Demonstrationen er foretaget i samarbejde med Københavns Kommune, som har udført en detaljeret rapport med nøjagtige måleinstrumenter. Resultaterne var meget imponerende og det er nu vedtaget at dette skal videre ud i Københavns kommune.
Nanostone stod for hele koordinering og udførselsdelen ifb. med projektet.

WHO gjorde det klart, at tærskelværdierne for luftkvalitet skal sænkes for at redde flere liv og give mere livskvalitet til indbyggerne. Photocat har dokumenteret, at også deres løsninger til behandling af eksisterende overflader forbedrer luftkvaliteten ved at reducere NOx i blandt andet København. Dette førte til en godkendelse i det tekniske underudvalg i Københavns Kommune, der anbefaler brug af fotokatalytisk teknologi til at hjælpe med forbedringer af luftkvaliteten. Et argument er, at selvom alle privatbiler ville køre på el, ville der stadig være behov for yderligere tiltag for fortsat at tilbyde luftkvalitet, der respekterer tærskelværdierne.