fbpx
  • Gazelle 7 år i træk
  • Elitehåndværker 4.5/5
Erhverv

Tagmaling

Tagmaling til bekæmpelse af utætheder

Tagmaling – Få dit tag til at se ud som nyt

Har dit tag utætheder eller trænger dit tagpap til en udskiftning? Så kan du i stedet overveje at få en tagmaling, hvilket også kaldes en tagmembran. Med tagmalingen får du en vandtæt membran, som lukker alle former for huller i taget.

Læs her mere om, hvordan mos og alger kan forårsage utætheder på taget.

Længere levetid med tagmaling

​Vi tilbyder tagmaling i form af tagmembran, da dette er en bedre og mere effektiv kvalitetsløsning, end den almindelige tagmaling. Tagmaling er taggummi af polyuretan, hvilket vi tilbyder med stolthed, som værende en af vores kernekompetencer.

Almindelig tagmaling har en estimeret levetid på cirka 5 år, hvorimod en tagmembran har en estimeret levetid på cirka 25 år. Den estimerede levetid er både gennemtestet og CE-mærket. Disse tal taler vist næsten for sig selv.

Tagmembran er forholdsvist nyt på det danske marked. Førhen blev der i stedet for tagmembran anvendt tagpap på det danske marked, hvilket betyder, at materialet blev lagt ud i baner, hvorfor der må skæres til ved kanter og dermed ikke kan garanteres fuld vandtæthed.

Nanostone anvender en tagmembran af polyuretan, hvilket er 100 % vandtæt. Dette er en fordel ved flade tage, hvor der kan opstå eventuelle vandsamlinger. Tagmembranen giver én samlet overflade, hvorfor alle utætheder lukkes. Dette er muligt, da tagmembranen er af flydende materiale og dermed kan vandet ikke vandre ind under tagmembranen. Derfor er tagmembran ligeledes essentiel, hvis dit tag har fået små huller eller har andre småskavanker. Læs her om, hvordan vi foretager tagrepartioner.

Tagmalingen leveres af firmaet Polyma ApS, som er miljøgodkendte. Hos Nanostone værner vi nemlig om miljøet.

Påførsel af tagmaling

Tagmaling er nemt og hurtigt at påfører på dit tag – også på tage med diverse installationer. Det flydende materiale fordeles på taget, hvorefter det pænt udjævnes og dernæst hærdes.
Inden påførsel af tagmaling, foretages en rensning af taget, hvorefter der lægges armeringsdug i samlingerne. Herefter påføres første- og andet lag taggummi af polyuretan. Processen sluttes med påførsel af en top coat. Alt dette sikre, at kvaliteten af tagmembranen er i top.

Høj elasticitet med tagmembran

​Endvidere blødner materialet ikke ved høje temperature, som netop kan opleves i sommerperioder. Polyuretan indeholder nemlig Duroplast, der medvirker til en høj varmeresistans. Ligeledes er materialet resistent over for frost, hvilket derimod er fordelagtig i vinterperioder.
Det vil sige, at tagmaling er af høj elasticitet og arbejder i temperature fra – 40 til + 90 grader celcius. Dermed vil man aldrig opleve det samme, som ved tagpap, hvor taget vil klistre i sommerperioder og fryse samt eventuel sprække, grundet frost, i vinterperioder, hvilket slider ufattelig meget på taget. Derved er tagpap af akryl ikke egnet til at gå på hverken i sommer- eller vinterperioder.

Tagmaling tåler trafik

​Grundet ovenstående – omhandlende varmeresistansen – tåler tagmaling trafik hele året. Taget vil ikke blødne, og det er derfor egnet til at gå på uden at det tager skade. Endvidere gør det anvendte materiale dit tag slid- og stødabsorberende samt lyddæmpende.

Undgå fugt i din bygning med tagmembran

​Tagmembranen vil have en lyddæmpende effekt, hvorved kraftig regn/hagl eller lignende ikke vil kunne høres.  Det samme er gældende for støj fra installationer på taget. Tagmembranen af polyuretan vil yderligere sikre, at vand, frost eller fugt ikke vil kunne trænge ind i din bygning eller i dit hus. Vand-, frost-, og fugtskader undgås, og derved kan tagmembranen spare dig for problemer og ikke mindst penge i det længere løb.

Kan tagmaling lægges ovenpå tagpap?

Man kan sagtens ligge tagmalingen ovenpå tagpap. Dit gamle tagpap vil først få en tagrensning, hvorefter der påføres universal primer og dernæst påføres til flydende taggummi af to omgange. Læs nærmere omkring udførslen her.

Få et uforpligtende tilbud på tagmaling

​Få et ganske uforpligtende tilbud på tagmembran og få et tag, som har en estimeret levetid på hele 25 år. Prisen vil cirka ligge på små 250-300 kroner per m2, hvor vi tilbyder et slidstærkt kvalitetstag, hvor du på intet tidspunkt vil skulle bekymre dig om utætheder igen.