fbpx
  • Gazelle 7 år i træk
  • Elitehåndværker 4.5/5
Erhverv

Sådan får du det bedste ud af din rensning af fliser

Sådan får du det bedste ud af din rensning af fliser

Få et tilbud

Gør noget ved alger og flisepest i tide

​Er fliserne blevet angrebet af alger, flisepest eller mos? Så er det bare med at få dem renset. Ellers går der ikke længe, før du kommer til at slås med løse fliser, flisehjørner der stikker op og måske ligefrem knækkede fliser. Husk også at få imprægneret fliserne efter endt fliserensning. Så kan du nemmere forhindre vækst alger og flisepest i fremtiden, så du kan have glæde af dine fliser i mange år fremover.

Kan du huske, hvor smukke dine fliser var, da de blev lagt? Der lå de helt plant og med en flot, ren overflade. Er det nogle år siden, ser flisearealet sikkert ikke sådan ud længere. Især ikke hvis det ligger mod nord, eller ligger i skygge fra havens træer og andre store beplantninger.
Så er der sikkert kommet et grønt eller mørkt slør på fliserne. I hvert fald på dem, der ikke får sol hver dag. Det er alger. De er den første indikation på, at du skal se at få gjort noget ved fliserne, hvis de skal holde i lige så mange år, som det var tiltænkt.

Alger er små encellede planter, der kommer flyvende med vinden. De forsøger at slå rod, der hvor de lander. De kan i princippet gro overalt. Men især der hvor der er fugtigt og skyggefuldt. Her breder de sig hurtigt og vokser til.
Det er grimt at se på og hvad værre er, så giver algerne grobund for større vækster som f.eks. det lav, der også kendes som flisepest. Det gror lige så hurtigt som algerne og kan give fliserne et væld af forskellige misfarvninger, der farvemæssigt spænder fra det gullige og over i det helt sorte.

​Alger og flisepest åbner op for vandet

​Problemet med alger og flisepest er, at det holder på fugten. Samtidig trænger rødderne ned i overfladen på fliserne og ned i revnerne mellem dem. Derved åbnes der op for, at fugt og vand kan komme ned i gruslaget under fliserne.
Det får underlaget til at klappe sammen og snart vipper eller synker fliserne. Eller også stikker der flisespidser op rundt omkring, som du hele tiden går og snubler over.
Gør du ikke noget ved angrebet, går der ikke længe, før også mos og ukrudt slår rod. De har endnu større rødder og kan derfor for alvor åbne op for vandets adgang til underlaget. Samtidig bliver fliserne glatte at gå på og er du uheldig, får du frostsprængninger i flisebelægningen, når vandet fryser til is om vinteren.

Imprægnering er det bedste, du kan få ud af en fliserensning

​Skal du gøre noget aktivt, skal fliserne renses for alger og flisepest, så snart du opdager det. Derved undgår du at de vokser sig så store, at større planter kan få fodfæste på flisearealet.
Efter rensningen anbefaler vi, at du får imprægneret fliserne. Det lægger en beskyttende nanoteknologisk hinde på fliserne, der forhindrer at fugten kan trænge ned, samt gør det nemmere for vandet at løbe af fliserne.
​Så det bedste du kan få ud af rensning af dine fliser, er, at fliserne bliver imprægneret. Så kan de holde sig pæne og jævne i mange år fremefter.Du kan med fordel også få en årlig service behandling, som sikrer at vækster mellem fugerne holder sig væk. Med den årlige servicebehandling kan du få op til 15 års garanti på resultatet af din fliserens.

 

Indhent et tilbud på fliserens på nedenstående kontaktformular