fbpx
  • Gazelle 7 år i træk
  • Elitehåndværker 4.5/5
Erhverv

Hyppigste grunde til grimme fliser

Igennem mere end 15 år har vi hjulpet danskerne med at få deres grimme fliser pæne igen. Der kan være en række forskellige grunde til, at fliserne ikke længere fremstår flotte og indbydende. Her gennemgår vi nogle af de hyppigste grunde til grimme fliser.

Flisepest

En af de mest hyppige og lettest genkendelige gæster på fliserne, er den hvide lav, som populært kaldes flisepest. Flisepest er en rigtig krasbørstig sag, som kan være svær at slippe af med, når den først er opstået. Den breder sig meget aggressivt og har derfor fået tilnavnet flisepest.

Der findes mange arter af flisepest i Danmark, men fælles for dem er, at de foretrækker fugtige og skyggefulde områder.

Flisepesten etablerede sig i Danmark i løbet af start 00’erne, hvilket primært skyldtes en formindskelse i svovlforureningen i Danmark. Flisepesten er derfor et godt tegn for miljøet, men knap så spændende for diverse husejere rundt omkring i landet.

Alger

En anden hyppig gæst på fliserne er alger. Alger på fliserne er kendetegnet ved, at de giver dine fliser et grønligt eller mørkt skær, og der bliver frygteligt glat, når det først bliver vådt. Ligesom ved lav findes der også mange forskellige arter af alger, og fælles for dem er, at de foretrækker våde og skyggefulde områder. Alger opstår utroligt hurtigt, når forholdende er til det, men er heldigvis også forholdsvis lette at slippe af med igen.

Mos og ukrudt

Et andet kendt problem for husejere er mos og ukrudt. Mos forekommer typisk i fugtige og skyggefulde områder. Ukrudt er en temmelig svær størrelse at slippe af med, da sporer og frø løbende bliver blæst ind over flisearealet. Ukrudt kan desuden slå rødder under fliserne, og bliver dermed mere modstandsdygtig over for diverse behandlinger.

Sort lav

De fleste har ikke lagt mærke til den sorte lav, før de får renset deres fliser. Den sorte lav er nemlig godt kamufleret blandt de andre vækster og ligger generelt dybere i flisens overflade. Den er let genkendelig med dens sorte pletter, som kan forveksles med olie-pletter. Denne lav-type er i familie med flisepesten, men er langt sværere at slippe af med, da den sætter sig dybere i flisen. Den ses bl.a. typisk på sandsten.
Sorte lav sætter sig dybere i porerne af flisen og det vil i nogen tilfælde være nødvendigt med 1-2 Nanostone Servicebehandlinger.

Det er vores klare overbevisning, at dine grimme fliser i 98% af tilfældene, skyldes en eller flere af ovennævnte vækster. Fælles for dem alle er, at vi ved hvordan du kan komme af med disse vækster, hvilket du kan læse mere om her.

Miljø godkendt

Landsdækkende service

15 års garanti

Over 15 år i branchen