fbpx
  • Gazelle 7 år i træk
  • Elitehåndværker 4.5/5
Erhverv

Hvad kan du forvente af en træterrasserens

RENS AF TRÆTERRASSE

I Nanostone renser vi ca. 30-40 træterasser om dagen og har derfor mange flotte referencer, hvor vi hver gang får fjernet alger, skidt og snavs.
Hos Nanostone er det vigtigt at vi efterlever dine forventninger, så du får en god oplevelse. Derfor er det også vigtigt at inden vi kommer vil gøre opmærksom på, at når vi kommer og renser træets overflade er det vigtigt, at få afstemt forskellen på en rens og en slibning af træterrassen.
Hos Nanostone renser vi træets overflade, hvor du ved en slibning fjernet en del af træets overflade. Hvis du vil læse lidt om hvad det har af indflydelse/forskel har vi forsøgt at samle de typiske spørgsmål her:

HVAD KOSTER EN RENS KONTRA EN SLIBNING AF EN TRÆTERRASSE?

Pris på slibning af træterrassen afhænger af hvor mange gange det skal slibes. 100 m2 træterrasse koster mellem 15-20.000 kr., mens en rens koster mellem 4-6.000 kr.

HVORDAN ER EN RENS ANDERLEDES END EN SLIBNING AF TERRASSEN

Ved en slibning af træet kommer du dybere ned i træet, mens du ved en rens, får renset toppen/overfladen af træet. Så er din træterrasse algebefængt og mørk af skidt og snavs, så vil en trærens være nok, men har du givet olie gennem flere år, så skal du forvente at den skal slibes let efter en trærens.

HVORDAN SER TRÆET UD EFTER EN RENS?

En rens fjerner mos, alger og den mørke belægning af skidt og snavs.
Træ er et levende materiale og får efter 1 års tid et gråligt look, hvilket ikke ændres på ved en rens. Det grålige look kommer når træet er udsat for sol og regn hvilket er helt naturligt.
Er en del af din træterrasse under udhæng vil træet være langt mindre udsat end træet som står ude i det åbne. Afhængig af hvor mange år træterrassen har været lagt og træets hårdhed, vil der kunne være en overgang.
Ved en rens vil du i de fleste tilfælde få et færdigt og flot resultat. Såfremt at træet fortsat har en overgang/grå/hvidt slør i overflade, vil det muligvis være nødvendigt at skulle slibe træet efterfølgende. Det er svært at vurdere, da man ofte ikke kan se det underliggende for alger og snavs, som alt andet lige skal renses af.

FJERNER I OLIE I TRÆET OG SKAL DET HAVE OLIE EFTERFØLGENDE?

Ved at rense træet kan vi ikke garantere at fjerne olie som ligger nede i træet. Hos Nanostone tilbyder vi kun vores Nanostone Imprægnering, som er farveløs.
Ønskes der en olieret træterrasse, skal du kun bestille en rens og herefter selv oliere træet. Er der rester af olie længere nede i træet, så skal du bestille en rens og efterfølgende få slebet træet.
Ved besigtigelse af træet kan vi kun konstatere overfladens udseende og vi kan ikke se hvad der ligger under den mørke overflade af alger og snavs.

KAN TRÆET REJSE SIG NÅR I RENSER MED VAND?

En rensning af træterrassen kan få træet til at rejse sig, men det vil være minimalt hvis der er tale om hårdt, velbevaret træ. Træet rejser sig relativt ift. hvilken træsort (hårdt / blødt træ), hvor mørnet træet er og alder. Vi kan tilbyde en gratis prøverens inden opstart, som viser hvordan vi forventer resultatet vil blive. Renseprøven er et godt udgangspunkt, men der vil kunne være en  forskel på dele af terrassen, pga. de mange faktorer der spiller ind. Fx vil træet der står inde under udhæng være mindre udsat end træet der står ude i det fri.