fbpx
  • Gazelle 7 år i træk
  • Elitehåndværker 4.5/5
Erhverv

Højtryksrensning af fliser

Kan jeg selv rense mine fliser med en højtryksrenser?

Mange husejere oplever, at deres fliser og terrasser med tiden rammes af alger, flisepest eller sejlivet mos. Derfor fristes nogen til selv at rense deres fliser med en højtryksrenser. Fliserne bliver pæne på kort sigt, men på lang sigt bliver resultatet desværre ofte, at fliserne bliver mere sårbare over for algeangreb og lignende. Dette skyldes, at flisernes beskyttende overflade bliver spulet væk.

​Det kan godt lade sig gøre selv at rense fliserne pæne, men det er vigtigt, at du benytter professionelt udstyr, som er beregnet til opgaven.
Vi fraråder at bruge en hobby fliserenser, da den skader flisens overflade. Hobby renseren har ofte en centreret stærk stråle, som du skyder ned i flisen for at fjerne den grimme belægning.
Den stærke stråle åbner og ødelægger flisens overflade, som dermed bliver åben overfor nye angreb fra snavs, alger og flisepest.

Kort sagt, så bliver flisen beskadiget ved brug af en hobby renser, og du får et meget kortvarigt resultat. Udover at bruge den rette rense-maskine, er det også vigtigt at give fliserne en efterbehandling. På den måde får du et resultat, der holder hele sommeren.

Udstyret er vigtigt, hvis du selv vil rense dine fliser

Hvis du vælger selv at rense dine fliser, anbefaler vi, at du lejer professionelt udstyr og produkter til opgaven. Dette kan du gøre ved Lej Mig Fliserens. Her lejer du en pakke indeholdende en effektiv fliserenser med turtle-hoved (som du ser på billedet ovenfor), samt en forebyggende skumbehandling og imprægnering til fliserne. På den måde får du et resultat, som bliver flot i længden – uden at skade fliserne.

Du kan læse nærmere om Lej Mig Fliserens’ koncept på deres hjemmeside, som du finder her.

Vælger du Nanostone, sørger vi for en professionel udførsel, sparer dig for 4-5 timers arbejde og giver op til 15 års garanti på behandling af fliserne. På den måde skal du ikke bekymre dig om tilbagevendende vækster fra år til år.
​​
Læs om vores fliserens behandling her.