fbpx
  • Gazelle 7 år i træk
  • Elitehåndværker 4.5/5
Erhverv

Fugt i væg

Fugt i væg - hvad gør jeg?

Få et tilbud

Start med at rengøre væggen

Hvis du oplever symptomer på fugt i væggen, så er det vigtigt at reagere, da det er yderst sundhedsskadeligt at leve i et miljø med mug og svamp. Det kan blandt andet være årsag til problemer med allergi, hovedpine og luftvejssygedomme.

​Men ét er, at finde ud af at det er tid til at handle på fugten i væggen, et andet er at vide hvad man skal gøre. Er det områder af væggen, som er angrebet af skimmelsvamp, så skal det fjernes hurtigst muligt. Hvis det er et mindre område, kan du selv vaske skimmelsvampen væk med eksempelvis et klorholdigt rengøringsmiddel.

Er det til gengæld et større område på væggen, der er belagt med skimmelsvamp, så er det bedst at du rådfører dig med eksperter inden for området, da vi ved hvordan du fjerner fugt i væggen mest effektivt.

Hos Nanostone tilbyder vi et gratis fugttjek, hvor vi måler fugtigheden og finder frem til op du har opad stigende fugt i væggen eller andre fugtproblemer.

Fjern fugt i væg på lang sigt

Desværre er det ikke nok blot at fjerne skimmelsvampen på ydersiden af væggen, da den bagvedliggende fugt vil gøre at det før eller siden bryder frem igen. En langtidsholdbar løsning er at bruge elektroosmose, som er det DryStone Systems gør.

Her vender man polerne i væggen, således at den negative ladning kommer til at være ved jorden og den positive ladning i toppen af væggen. Da vandet altid vil tiltrækkes af den negative ladning vil vand nu drive ned i jorden og på den måde vil du slippe af med fugt i væggen. Efter 3-6 måneder vil der ikke være mere fugt i væggen. Oplever du ingen forbedring indenfor denne periode tilbyder vi at du kan få dine penge tilbage.

Selvom fugten er væk, så skal du DryStone System forsat være i drift, da du så vil opnå fugtfri vægge i op til 20 år – helt uden nogen former for vedligeholdelse af maskinen. Du kan læse mere om de mange fordele ved DryStone System her.

Fjerner den fugt i alle typer af vægge?

DryStone Systems kan affugte alle typer af byggematerialer såsom sten, beton og mursten. Specielt mursten er et meget populært byggemateriale på grund af dens isolerende effekt og holdbarhed, men desværre kan fugt svække disse gode egenskaber. Det kan lede til en dyrere varmeregning samt et behov for løbende reparationer – disse omkostninger sparer du ved implementering af DryStone System.

Hvordan installeres Drystone systems?

Installeringen af DryStone System er meget simpel. Der er ikke behov for nogen jordgravning eller boring i væggensstruktur. Ligeledes er der igen kemikalier eller ledninger involveret i denne type af affugtning. Installeringen kræver blot en stikkontakt. ​

Ring på telefon 4236 6666 eller skriv dig op til et gratis fugttjek, så finder vi ud af hvad dit konkrete behov er.

Hvordan måler jeg fugt i væggen?

Du kan måle fugten med en fugtmåler. Har du ikke en fugtmåler, og er i tvivl om du har problemer med fugt, så kommer Nanostone gerne ud og måler for dig.
Har du problemer med fugt vil du typisk kunne se skygger på væggene fra opstigende fugt, maling der falder af, saltudtræk eller kælderlugt (jordslået).

Hvor kommer fugten fra?

I 90 % af tilfældene kommer fugten nedefra (opstigende fugt). Det ses typisk ved ældre huse, hvor der ikke er spærret af. Det kan også komme fra siden af kælderen, hvor væggene typisk er mere våde end væggene inde i huset.
I enkelte tilfælde kan det også skyldes at vandstanden er høj.

Hvordan kan jeg forhindre fugt i væggen?

Vi anbefaler at få sat Drystone op. Dette er en billigere og lettere løsning end alternativt omfangsdræn.
Hos Nanostone anbefaler vi tilmed at undlade tæpper på gulvene i kælderen, samt undlade diffusionsåben maling på facaden indenfor. Stil heller ikke senge og skabe helt op ad muren.