fbpx
  • Gazelle 7 år i træk
  • Elitehåndværker 4.5/5
Erhverv

Disse gode egenskaber er der ved imprægnering af fliser​

Disse gode egenskaber er der ved imprægnering af fliser​

Få et tilbud

Uden imprægnering holder fliserensningen ikke længe

Imprægnering af fliser sikrer dig flotte og jævne fliser i mange år fremefter. Uden imprægnering går der nemlig ikke længe efter fliserne er blevet renset, før der dukker ny algebevoksning op. Men med imprægnering får algerne sværere ved at få fodfæste på flisebelægningen, fordi vandet ikke kan trænge ned i fliserne og nemmere kan løbe væk eller fordampe fra flisearealet. Har fliserne fået en grim overflade på grund af angreb af alger og flisepest, bør du får dem renset. Derved fjerner du den kedelige og glatte overfalde og forlænger levetiden på dine flisearealer. For lader du algerne sidde, går der ikke længe før de har vokset sig så store, at langt større planter kan slå rødder.

Disse rødder trænger ned i fliserne og ned i mellemrummene mellem fliserne. Derved bliver det muligt for fugt og vand, at trænge ned i underlaget under fliserne. Det får underlaget til at falde sammen, så fliserne ikke bare bliver grimme at se på, men også bliver ujævne at gå på. I ekstreme tilfælde kan fliserne ligefrem knække, hvis de får frostsprængninger, når fugten fryser til is ved vintertide. Det kan skære mange år af din flisebelægning og tvinge dig til at lægge dem om længe før det var meningen.

Derfor er det en god ide at få renset fliserne, så snart du får øje på alger eller flisepest. Så slipper du for alle de kedelige følgesygdomme. Fliserensningen fjerner væksterne effektivt og efterlader en flot overflade, der er næsten lige så pæn, som den dag fliserne blev lagt. Men så snart fliserne er renset, går der ikke længe, før nye alger kommer flyvende med vinden og slår sig ned på fliserne. Det sker på nøjagtig de samme skyggefulde steder, som de groede på før. Så inden for et par år kan du se frem til at skulle have renset fliserne igen. Med mindre du gør noget genialt!

​Udsæt den næste fliserensning i mange år

Det geniale du kan gøre, for at undgå jævnlige besøg af fliserenseren, er at få imprægneret dine fliser. Det gøres ved at sprøjte en nanoteknologisk membran ud over de ny-rensede, tørre fliser. Membranen forsegler fliserne, så vandet ikke kan trænge ned i dem. Derved kan fugten ikke sætte sig i fliserne og derfor kan algerne ikke så let slå rod, som de kan på ubehandlede fliser. Samtidig får vandet nemmere ved at løbe fra fliserne i regnvejr, ligesom det lettere kan fordampe, netop fordi det ikke kan trænge ned i underlaget.

Få ordnet hele fliselaget, så det er pænt mange år fremover

Det er vigtigt, at du får imprægneret hele fliselaget. For selv om algevæksten ikke er så kraftig på de solbeskinnede steder, foregår den stadig. Men primært kun om efteråret og foråret, inden solen tager fat. Er fliserenseren allerede på besøg, koster det ikke voldsomt meget ekstra at få imprægneret fliserne. Det er en god investering. For derved slipper du både for hyppige besøg af fliserenseren og for at skulle lægge dine flisearealer om før tid.