fbpx
  • Gazelle 7 år i træk
  • Elitehåndværker 4.5/5
Erhverv

Algebehandling Skanderborg

Algebehandling Skanderborg

Få et tilbud

Algebehandling i Skanderborg – tag, fliser og facade

Vi modtog en henvendelse fra Gert Andersen fra Skanderborg i august måned 2016. Gert havde udfyldt sine kontaktdetaljer nederst på hjemmesiden, hvor han spurgte ind til rensning af taget. Nicklas Christensen, som arbejder fra kontoret i Århus. Tog ud og kiggede på taget og konstaterede, at der ikke var behov for en mekanisk rensning, men blot en algebehandling af taget.

Taget var ikke mere end 4-5 år gammelt, men var specielt på den ene side af taget blevet meget grønt. Taget var dog ikke medtaget af særlig meget mos eller andre belægninger, som normalt skal renses af, så derfor konkluderede vi, at det var rigeligt med en algebehandling af taget. I det der var tale om et standard parcelhus med stueetage, kunne vi stå fra jorden og algebehandle op på taget med en desinficerende skum. Denne behandling kunne vi udføre samlet set til kun 1500 kr. inkl. moms. ​
En mekanisk rensning ville koste omkring 9.000 kr. inkl. moms, hvilket er en pæn besparelse.

Forskellen på de to behandlinger er dog at Gerts tag først vil være fri for alger 6-8 mdr. senere, da det en langsommelig proces, når man blot får udført en algebehandling. Dog er det en meget nænsom behandling, hvilket betyder at taget tager mindre skade end ved en mekanisk rensning. Du kan læse nærmere om vores algefjerner produkt.

Det er meget normalt at et tag som Gerts tag bliver grønt indenfor forholdsvis kort tid, hvilket skyldes blandt andet skyldes beliggenheden tæt en skov samt en del skyggesider fra træer.
Derfor har vi aftalt med Gert at vi kontakter ham hvert år angående en årlig service til 1500 kr. inkl. moms, så det på den måde kan sikres at taget holder sig sundt og pænt og fri for alger. Dog er den forebyggende algebehandling er ikke altid nødvendig år for år, da det kan være meget individuelt i forhold til husets beliggenhed. Andre kunder vil måske kunne nøjes med en algebehandling blot hvert andet år.

Hvorfor få en algebehandling?

Fordelen ved at få en forebyggende algebehandling, er at alger samler på vandet og virker som en symbiose til andre vækster, som lav og mos. Når disse forskellige vækster får lov at sætte sig, gør det at taget konstant er fugtigt. Dette kan give skader og virke ødelæggende for taget. Desuden når frosten spiller ind i løbet af efteråret, så vil vandet fryse og udvide sig. Dette kan give frostsprængninger og i værste tilfælde være med til en vandskade og / eller udskiftning af dele af taget.

Derfor anbefaler vi:

  • 1 forebyggende algebehandling 1 gang hvert år

eller

  • 1 forebyggende algebehandling 1 gang hvert 2. År.

Vores forbyggende algebehandling kan både foretaget på tag, fliser og facade – læs om vores forskellige algebehandlinger her.